+385 (0) 91 20 12 601info@slkonzalting.com

Okrugli stol “Žene i politika” održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2024. u Vili Kumrovec s početkom u 18 sati.

Prilika je to za osnaživanje žena da se uključe u politiku kao i mogućnost razmjene mišljenja među kolegicama raznih političkih opcija te za još jaču vidljivost, aktivnost i za veću participaciju na najvišim razinama vlasti.

Jedan od ciljeva je i jačanje ravnopravnosti spolova i širenje svijesti o jednakim mogućnostima.

Tijekom okruglog stola održat će se radionica “Kako se riješiti straha od javnog nastupa” koju će održati Kristina Pavlović. Radionica je zanimljiva svima koji žele javno djelovati, a posebice ukoliko se bave politikom. Jedan od razloga zašto se žene ne odlučuju za politiku je velika medijska izloženost, kritika javnosti, a i strah od javnog nastupa.

O predavačici

Kristina Pavlović je etnologinja i kulturna antropologinja iz Hrvatskoga zagorja. Radi kao viša kustosica pedagoginja u Hrvatskome željezničkom muzeju u Zagrebu. Strast prema vrijednoj baštini osjeća svakodnevno, kad posjetiteljima priča priče iz prošlosti i sadašnjosti ili kad u tišini svoje kućice na zagorskome brijegu, u prirodi, piše o predmetima i temama koje istražuje. Etnologija, kulturna antropologija i muzeji njezina su druga karijera. Do 40-ih godina svojeg života bavila se novinarstvom i bila urednica i voditeljica emisija na nekoliko radijskih postaja i televizija. Javni nastupi kao moderatorice koncerata i drugih priredbi dodatno su izbrusili dar za komunikaciju, za razgovor i pažljivo slušanje, za pričanje i pisanje. Autorica je etnografsko – turističkog projekta „Novaljske koltre“ kao i dokumentarnog etnografskog filma «Što je domaća hrana?», napisala je brojne tekstove u stručnim knjigama i časopisima, a 2023. godine predstavljena je javnosti njezina prva samostalna autorska antropološko – monografska knjiga „Novaljsko rukotvorje: Belo kako žilj!“. S vještinama javnih nastupa i govora upoznaje i
podučava grupe i pojedince svih dobi.

Žene i politika – važna tema za razvoj modernog i demokratskog društva

Žene i politika-Zlatar Bistrica 2023.

„Žene i politika” je važna tema koju nastavljamo potencirati i želimo kontinuirano komunicirati tijekom sljedećeg perioda.

Vjerujemo da zajedno možemo postići da se kotač ravnopravnosti u participiranju žena u politici i visokim razinama vlasti u RH kreće u željenom smjeru, iako smo svjesne da će to trajati još dugi niz godina.

Domaćin je ovaj puta Općina Kumrovec, a organizatori su Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ, Udruga Kulturno informativna scena – Poduzetnički klub žena KZŽ i ZIP portal.

zip.com.hr 12.06.2024.

Odgovori

Close Menu