+385 (0) 91 20 12 601info@slkonzalting.com

Panelisti i predavači

JASNA PETEK

Jasna Petek, po struci je profesorica defektologije, sa znanstvenim stupnjem magistrice znanosti. Do dužnosti zamjenice župana, radila je kao profesorica defektologinja 20 godina u odgoju i obrazovanju, s djecom s teškoćama u razvoju u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Kroz svoje zvanje i dugogodišnje profesionalno iskustvo objedinjavala je obrazovnu, medicinsku i socijalnu struku. Kako dolazi iz Krapinskih Toplica, predstavlja se kao Zagorka, Topličanka. Od 2013. godine zamjenica je župana Krapinsko – zagorske županije. Sa suprugom Draženom ima dvoje djece – Vedrana i Ivu, a i četvero unučadi. Šetnje i boravak  u prirodi,  bavljenje  hortikulturom, čitanje i druženje s prijateljima njen su hobi, za koji imam sve manje vremena. Društveni angažman, zalaganje za marginalizirane, ugrožene, širenje politika pravičnosti i ravnopravnosti, tolerancija različitosti i borba za bolji položaj žena u društvu, njezin su životni pokretač.

ŽELJKO KOLAR, župan KZŽ

Rođen je 10. kolovoza 1967. u Klanjcu. Završio je geodetsku školu u Zagrebu. Oženjen je s Mirom Hrbud Kolar s kojom ima dvoje djece, pravnika Maksa i liječnicu Maju.

Od 2009. bio je gradonačelnik Klanjca, a 2011. izabran je u Hrvatski sabor. Obavljao je dužnost potpredsjednika saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode te je bio član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove. Na lokalnim izborima 2013. godine izabran je u prvom krugu za župana Krapinsko-zagorske županije te je saborski mandat stavio u mirovanje. Na izborima 2017. godine i 2021. godine ponovno je izabran u prvom krugu za župana Krapinsko-zagorske županije.

U slobodno vrijeme voli zaigrati nogomet, šetati i planinariti.

HELENA MATUŠA

Helena Matuša je iskusna je u područjima koja obuhvaćaju poslovni i gospodarski razvoj s dokazanim uspjehom u različitim ulogama. Sa završenim studijem ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu i MBA diplomom na Cotrugli Business School, posjeduje snažnu akademsku pozadinu u području poslovanja i financija. Obnašala je ključne pozicije, uključujući i trenutnu funkciju direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije te direktorice Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela. Tijekom svoje karijere, Helena se specijalizirala za razvoj i provedbu projekata financiranih iz EU-a i nacionalnih izvora, inkubacijske programe te uspostavu i upravljanje mrežom mentora za startupe i scaleupe. Također je autorica nekoliko članaka o poduzetništvu i razvoju karijere, te je članica različitih strukovnih organizacija. Jedna je od osnivačica hrvatskog poglavlja globalnog pokreta WOMEN IN TECH. Njezine vještine u međunarodnom pozicioniranju i razvoju partnerstva čine je vrijednim resursom za svaku organizaciju koja želi proširiti svoj utjecaj i dosegnuti nove ciljeve.

SNJEŽANA LELJAK

Snježana Leljak, inicijatorica i organizatorica konferencije, privatna poduzetnica, osnivačica i
direktorica tvrtke SL Krapina Konzalting. Cijeli život je u medijima, bavi se odnosima s javnostima,
planiranjem kampanja, organizacijom konferencija, okruglih stolova, zastupstvima, trgovinom na
veliko, a od prošle godine vlasnica je i urednica je portala zip.com.hr . ZIP portal je počeo sa
praćenjem pozitivnih tema iz poduzetništva, tema vezano za aktivizam i ravnopravnost spolova, a
danas prati većinu događanja u KZŽ i šire. Urednica je i voditeljica emisije ZIP četvrtkom na Radio
Stubici – Zagorje i poduzetništvo – zagorske inspirativne priče kojima se potiče pozitivna
poduzetnička klima i ističu inspirativne priče. Članica i jedna od osnivača je Poslovnog kluba „Skup za Zagorje“, aktivna je u OIHZKR, a inicirala je i osnivanje Poduzetničkog kluba žena KZŽ – kojem je i predsjednica. Poduzetnički klub žena KZŽ aktivno djeluje od 2020. godine u sklopu Udruge Kulturno informativna scena.

SUSANNE PAULI

Susanne Pauli je ekspert za motivaciju i mindset. Ona je Hrvatica i živi s obitelji u Austriji. Njezina su predavanja posebna po motivirajućem stilu i uvjerljivoj retorici te praćene upečatljivim primjerima i metaforama kojima pokaže sudionicima da je moguće objasniti složene strategije i situacije na lako razumljiv način s primjerima iz prakse i dobrom dozom humora.
BOJAN JURIĆ

BOJAN JURIĆ

Kroz godine iskustva u privatnim tvrtkama i multinacionalnim korporacijama prošao sam put od grafičkog dizajnera, UI/UX-a pa do digital marketing managera. Navedeno iskustvo, znanje, svestranost i otvorenost prema novim izazovima pretočio sam u vlastitu tvrtku okupivši tim ljudi kojima su jednako tako drive uspjeh i izazovi. Cilj nam je digitalizirati procese unutar tvrtki, a posebno u turizmu, biti dodana vrijednost i olakšati svakodnevnicu poslovanja svima koji su u pokretu i traže brza i praktična rješenja za sebe ili svoje klijente.

 

IRENA BANIĆ

Irena Banić, diplomirana ekonomistica, pokretač pozitivnih promjena i pobornica lokalne kulture Otočca, u kojem živi i radi. Kao viši stručni suradnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac, strastveni je i predani stručnjak s više od dva desetljeća iskustva u podršci poduzetnicima, s naglaskom na području turizma, poslovne ekonomije, marketinga i menadžmenta te stručnjak u planiranju i organizaciji događanja. Istaknute rezultate ostvaruje u vođenju brojnih inicijativa kulturno-turističkih projekata u poslovnoj zajednici. Kao jedan od idejnih začetnika i organizatora, izuzetno je ponosna na aktivnosti osnaživanja žena kroz projekt Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“, kojom se gradi nacionalna i međunarodna poduzetnička mreža i promiče žensko poduzetništvo u javnom i privatnom sektoru. Proširujući viziju Konferencije, s partnerskom mrežom i poticanjem suradnje s inozemnim partnerima u regiji, pokrenula je razvoj platforme podrške razvoju i osnaživanju žena u njihovom radu – Žene i točka Hub. Kao hobi kojem se posvećuje u slobodno vrijeme, ističe slikanje kao svoju strast i kreativni izražaj, koji joj donosi radost i inspiraciju.

BRANKA ARALICA

Branka Aralica, osnivačica vlastitog preduzeča Adinara- Branka Aralica s.p., direktorica Mrežnog
poduzetničkog inkubatora Vrelec d.o.o. iz Rogaške Slatine, predavačica, mentorica i
konsultantica. Više desetljeća skuplja bogata iskustva u gospodarstvu: turizmu, staklarstvu, mlinsko-pekarskoj branši, metalo-prerađivačkoj industriji. Unazad više od petnaest godina formira vlastitu konzalting kompaniju, i tako ostvarila svoj dugogodišnji san. Trenutno u svojoj firmi upravlja vlastitim nekretninama i izvodi predavanja. Skoro četrnajst godina unazad, od osnivanja, vodi poduzetnički inkubator u Rogaškoj Slatini, u kojem upravljaju s preko 2500 m2 prostora, namijenjenih mladim poduzetnicima, kojima pomaže na početku poslovnog puta sa subvencioniranim najmom prostora, savjetovanjem, mentoriranjem, ekspertnim savjetovanjem, networkingom. Članica je programskog vijeća Medjunarodne fakultete za društvene i poslovne studije Celje, programskog vijeća Doba Fakulteta Maribor, članica udruženja ONAVE. Energiju crpi u obitelji, druženju sa prijateljima, prirodi, njezina strast su koncerti dobre glazbe i knjige.

ANĐELKO ŠVALJEK

Anđelko Švaljek, predsjednik je Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i direktor je RGNC grupe. Na rukovodećim pozicijama Regeneracije Zabok je još od 1993. godine. Karijeru je gradio od proizvodnje, prodaje, zatim je radio u uvozu-izvozu, došao na mjesto direktora profitnog centra, direktor robnog prometa, te preuzeo vođenje i upravljanje cijelim poduzećem i svim njegovim funkcijama 2000. godine. Tijekom godina obnašao je mnoge funkcije u tijelima Hrvatske gospodarske komore, član je HUM – Croma, član je Izvršnog odbora HUP-a za tekstilnu industriju, predsjednik je Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, član je Gospodarskog vijeća VHZK, predsjednik je Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Krapina, te vanjski asistent na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu za kolegij Netkani tekstil. Dobitnik je zlatne medalje Hrvatske vatrogasne zajednice za vatrogastvo, a 2019. godine dobio je nagradu za menadžera godine za srednja trgovačka poduzeća.

SNJEŽANA MIKULČIĆ JAKOPOVIĆ

Snježana Mikulćić Jakopović, je fitoaromateutkinja iz Varaždina, koja s obitelji živi u Novom Marofu. 2008. godine osnovali su svoj OPG na kojem na 6ha ugajaju ljekovito bilje i prerađuju u vlastiti brend Bio kozmetike pod nazivom Kuca magicne trave (KMT BIO COSMETICS). Osim plasmana vlastitog brenda po cijeloj eu, bavi se izradom receptura za druge klijente, edukacijama o proizvodnji kozmetike te zakonskoj regulativi za stavljanje na tržište. Od 2017. bavi se i turističkom djelatnošću, gdje uz usluge smještaja pružaju usluge kozmetičkih tretmana vlastitom kozmetikom. Plasira svoje proizvode u hotele sa EU eco labelom, welnese i kozmetičke salone te u sve bolje trgovine bio proizvoda diljem cijele Eu. Linija KMT bio cosmetic sadrži oko 70 artikala za njegu lica tijela i kose i svi su eko certificirani. Snježana je predsjednica udruge LUNA za biodinamičku proizvodnju, te Kluba poslovnih žena Varaždinske županije.

NENAD KUČIŠ

Nenad Kučiš, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije vlasnik je obrta Kamen Kučiš trgovina i usluge, osnovanog 23. lipnja 2003. godine. U komorskom sustavu djeluje od 2010. godine kao član Skupštine i Upravnog odbora Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje, općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, dužnost predsjednika istoimenog udruženja obnaša od 2015. do 2022. godine te je u istom razdoblju član Upravnog odbora OKKZŽ. U mandatnom razdoblju 2010.-2014. godine član je Ceha graditeljstva Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), od 2014. do 2018. godine obnaša dužnost predsjednika Odbora za gospodarstvo OKKZŽ. U dva mandatna razdoblja od 2014.-2018. godina i 2018.-2022. godina član je Skupštine OKKZŽ a dužnost predsjednika OK Krapinsko-zagorske županije obnaša od 11. listopada 2022. godine. Nenad Kučiš, dužnost predstavnik OK Krapinsko-zagorske županije obnašao je u Skupštini Hrvatske obrtničke komore od 2015. do 2018. godine, te je član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godina. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i plaketa te svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem promiče obrt i obrtništvo Krapinsko-zagorske županije.
BARBARA ILIJAŠ JURANIĆ

BARBARA ILIJAŠ JURANIĆ

Barbara Ilijaš Juranić, magistra ekonomije sa dugogodišnjim radnim iskustvom u privredi, koja se isprofilirala kao stručnjak za društveno odgovorno poslovanje i upravljanje sustavima unutar korporacija. Poslovni put započinje u području upravljanja ljudskim resursima, preko prodaje, marketinga, financija i analize, do upravljanja portfeljem tvrtke i razvoja poslovanja. Prošavši sve razine u organizaciji, od operative do upravljanja i obnašanjem funkcija Projektnog kontrolora, Voditelja projekata i člana Nadzornih odbora projekta, stekla je dragocjeno iskustvo na svim organizacijskim razinama. U slobodno vrijeme se bavi korekturom poslovnih knjiga iz područja marketinga i prodaje, te pisanjem poslovnih članaka. Posljednjih 5 godina radi u tvrtki SATO d.o.o. kao Predstavnik Uprave za upravljane sustavima što obuhvaća vođenje i upravljanje certifikatima, sve sfere društveno odgovornog poslovanja, te predstavljanje tvrtke u inozemstvu. Predstavnik je tvrtke SATO kod Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj gdje aktivno promovira implementaciju održivog razvoja u gospodarstvu, te član Zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri HGK. Stalnim edukacijama i usavršavanjem posjeduje prestižne certifikate koji se odnose na: certificiranje ISO sustava, napredno upravljanje projektima, kontroling za Članove Nadzornih odbora i Upravu, te certifikat Controller Akademie iz Münchena. Autorica je i koautoroca 5 znanstvenih članaka s područja upravljanja, etike, mobinga i zaštite ljudskih prava.
DORA GREBLIČKI KOS

DORA GREBLIČKI KOS

rođena je 08.11.1987. g. u Zagrebu, djetinjstvo i osnovnoškolsko obrazovanje provodi u Kumrovcu.
2002. godine upisuje srednju školu u Zaboku, smjer hotelijersko-turistički tehničar a potom upisuje
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, podružnica Zabok . 2011.godine uspješno
je diplomirala te stekla naziv magistre ekonomije. Od 2011. zaposlena je u obiteljskom restoranu
Zelenjak Ventek.
Polaznica je raznih edukacija i tečajeva; Bartender academy , Tečaj za turističkog vodiča Krapinsko-
zagorske županije, Tečaj za voditelja turističke poslovnice , Sommelierski tečaj, Tečaj francuskog
slastičarstva. Članica je vijeća Udruženja obrtnika Klanjec, te članica vijeća turističke zajednice Po
plavem trnaci.
2020. godine preuzima ugostiteljski obrt od oca, Villa Zelenjak Ventek u Kumrovcu, mjesto sa dugom obiteljskom tradicijom.
Voli planinarenja i putovanja koja su joj inspiracija u kreiranju novih ponuda i usluga.
Živi u Sv. Križu Začretju gdje sa suprugom vodi agorturizam, ponosna je majka četverogodišnjakinje.

KRISTINA PAVLOVIĆ

Kristina Pavlović je etnologinja i kulturna antropologinja iz Hrvatskoga zagorja. Radi kao muzejska pedagoginja u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću. Strast prema vrijednoj baštini osjeća svakodnevno, kad posjetiteljima priča priče iz povijesti vodeći ih po prostorima 600 godina staroga plemićkoga grada ili kad u tišini svoje kućice na zagorskome brijegu, u prirodi, piše o predmetima i temama koje istražuje. Etnologija i antropologija su njezina druga karijera. Do 40-ih godina svojeg života bavila se novinarstvom i bila urednica i voditeljica emisija na nekoliko radijskih postaja i televizija. Javni nastupi kao moderatorice koncerata i drugih priredbi dodatno su izbrusili dar za komunikaciju, za razgovor i pažljivo slušanje, za pričanje i pisanje. Autorica je etnografsko – turističkog projekta „Novaljske koltre“ kao i dokumentarnog etnografskog filma «Što je domaća hrana?», napisala je brojne tekstove u stručnim knjigama i časopisima. 17. lipnja 2023. joj izlazi prva samostalna autorska antropološko – monografska knjiga „Novaljsko rukotvorje: Belo kako žilj!“.
MAJA VUKINA BOGOVIČ

MAJA VUKINA BOGOVIČ

Maja Vukina Bogović rođena je 1977. u Zagrebu. Diplomirala je na grafičkom odjelu (slikar-grafičar) u klasi profesora Frana Pare ciklusom sliko-crteža „Obećana zemlja“ 2000. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2010. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu smjer bibliotekarstvo te time zaokružila svoje dvije ljubavi: likovnu umjetnost i knjigu. 2000. bila je dio tima u Tiskovnoj radnji Gutenberg muzeja, te je radila na temu „Gutenberg 2000“ u Mainzu. Provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania gdje stvara svoj diplomski rad. Sudionica je Vrbničke grafičke akademije i terenske nastave u Motovunu. Od 1997. godine sudionica je 38 skupnih i 26 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu ( Beč, Pariz, Rim, Skopje, Pečuh, Pirot). Slike joj se nalaze u privatnim zbirkama.2000. dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara, a 2018. Nagradu 8. Zagorskog salona u Krapini. Osim kontinuiranog slikarskog rada i istraživanja provodi likovne radionice za djecu i odrasle. Od 2017. godine vlasnica je Obrta za usluge – Cityartstudio te se svake godine sve intenzivnije uključuje u aktivnosti vezane za svijet poduzetništva. Poduzetništvo u djelatnosti koja na prvi pogled nije baš jednostavna, a to je umjetnost za Maju predstavlja poseban izazov i svake godine njen obrt ide uzlaznom putanjom. Smatra da sve što radi može biti dobar primjer za svakoga tko se želi okušati u poslovnom svijetu. Kroz sve poslove koje radi, a trenutno je ravnateljica Gradske knjižnice Krapina provodi sličan obrazac poslovanja, a to je pisanje projekata, ustrajnost, inovativne ideje, socijalne vještine, detektiranje potreba, privlačenje kupaca, korisnika i predstavljanje primjera dobre prakse. Za sebe bi rekla da je svestrana, energična i uvijek spremna za nove izazove te stvarno želi svojim primjerom pokazati da se svaka zamisao može ostvariti, ako ste doista uporni. Cijeli život je aktivna u raznim sportskim disciplinama i smatra da je sportska aktivnost izvrsna preventiva i ispušni ventil kako bi živjela zdravije. Aktivna je u nekoliko udruga već preko dvadesetak godina. Smatra da je podrška obitelji bitna pa svako slobodno vrijeme provedu zajedno, ali i aktivno sudjeluju u nekim poslovnim aktivnostima.

Close Menu