+385 (0) 91 20 12 601info@slkonzalting.com

Panelisti i predavači

Vlasta Hubicki

Vlasta Hubicki

Vlasta Hubicki, dr.vet.med. iz Marije Bistrice vlasnica je obiteljskog tradicijskog obrta Medičarsko-
svjećarska radnja ˝ ZOZOLLY˝- utemeljeno 1882. godine. Obrt se prvenstveno bavi proizvodnjom
licitarskih srca, jednog od prepoznatljivih simbola Marije Bistrice, središta umijeća izrade medičarskih proizvoda, koje se nalazi i na UNESCO-voj reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Predsjednica je Ceha tradicijskih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Vlasta Hubicki bila je prva županica u Republici Hrvatskoj – 2001. godine izabrana je za županicu Krapinsko-zagorske županije. Dugi niz godina bila je predsjednica Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, a od 2012. do 2016. i potpredsjednica stranke na nacionalnoj razini. Bila je članicaOpćinskog vijeća Općine Marija Bistrica i članica Županijske skupštine, a 2013. godine izabrana je zapredsjednicu Županijske skupštine, koju dužnost vrši i danas

Jasna Petek

Mr.sc. Jasna Petek prof., zamjenica župana za društvene djelatnosti radila je kao profesorica
defektologinja 20 godina u odgoju i obrazovanju, s djecom s teškoćama u razvoju, u OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Kroz svoje zvanje i dugogodišnjeprofesionalno iskustvo objedinjavala obrazovnu, medicinsku i socijalnu struku. Kako dolazi iz Krapinskih Toplica, za sebe bi rekla da je Zagorka, Topličanka.
Srednju školu za odgoj i obrazovanje završila je u Zaboku. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u
Zagrebu i stekla zvanje nastavnik razredne nastave. Na Fakultetu za defektologiju stekla je zvanje
profesorice defektologinje. Znanstveni stupanj magistrice znanosti stiče nakon završenog poslijediplomskog studija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.
Sa suprugom Draženom ima dvoje djece. Voli planinariti i boraviti u prirodi, a kao ljubiteljica hortikulture bavi se sa uzgojem cvijeća u svojem vrtu. 

Željko Kolar

Željko Kolar

Željko Kolar, župan Krapinsko – zagorske županije, rođen je 10. kolovoza 1967. godine u Klanjcu.Završio je srednju geodetsku školu u Zagrebu. Oženjen je za Miru Hrbud Kolar, s kojom ima dvoje djece: Maksa, studenta prava i Maju, studenticu medicine. Od 2009. godine bio je gradonačelnik Klanjca, a od 2011. godine izabran je u Hrvatski sabor. Obnašao je dužnost potpredsjednika saborskog Odbora za zaštitu i očuvanje okoliša i bio je član saborskog Odbora za imenovanja. Na lokalnim izborima 2013. godine izabran je u prvom krugu za župana Krapinsko – zagorske županije. Na lokalnim izborima održanim u svibnju 2017. godine, ponovno je izabran u prvom krugu za župana Krapinsko – zagorske županije. U slobodno vrijeme voli zaigrati nogomet, šetati i planinariti.

Sandra Švaljek

Sandra Švaljek

Dr. sc. Sandra Švaljek rođena je 23. veljače 1970. u Krapini. Diplomirala je 1992. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 1995. magistrirala, a 2000. doktorirala u području fiskalne politike. Od 1992. do 2018. radila je u Ekonomskom institutu, Zagreb, gdje je stekla znanstveno zvanje znanstvene savjetnice. Autorica je i koautorica većeg broja znanstvenih i stručnih radova te poglavlja u knjigama iz raznih ekonomskih područja. Sudjelovala je i vodila brojne istraživačke projekte i predavala niz kolegija na preddiplomskim i diplomskim studijima. Od 2000. do 2013. bila je članica Savjeta Hrvatske narodne banke. Bila je ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb i predsjednica Upravnog vijeća Međunarodne diplomske škole za poslovno upravljanje (International Graduate Business School Zagreb – IGBS) od 2005. do 2013. godine. Od lipnja 2013. do ožujka 2015. bila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba zadužena za gospodarstvo, pri čemu je od listopada 2014. do ožujka 2015. obnašala dužnost gradonačelnika. Od 2015. do 2018. bila je zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Odlukom Hrvatskog sabora zamjenicom guvernera Hrvatske narodne banke postala je 18. srpnja 2018. Zamjenica guvernera koordinira i rukovodi poslovima iz područja Sektora za centralno bankarske operacije, Ureda unutarnje revizije, Sektora komunikacija i Ureda guvernera.

Marijana Oreb

Marijana Oreb

Na mjesto članice Uprave, Marijana Oreb stigla je u svibnju 2016. godine s mjesta ravnateljice
Sektora za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a, gdje je tu dužnost obnašala od 2010. godine.Zavidno iskustvo u upravljanju financijskim portfeljem stekla je kao asistentica člana Uprave i u prodaji Hypo-Leasing Kroatien d.o.o., gdje je provela osam godina. Iskustvo u realnom sektoru stekla je neposredno nakon završenog Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Oreb svoj poslovni interes danas fokusira na financijsko upravljanje i kontrolu EU fondova.

Marijana Barišić

Marijana Barišić

Marijana Baršić se pridružila timu HAMAG-BICRO-a pred nepune dvije godine te je zadužena za razvoj novih proizvoda u Sektoru za financijske instrumente. Po struci je magistar ekonomskihznanosti sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru. Svoje iskustvo je stjecala na domaćem imeđunarodnom financijskom tržištu sa fokusom na mikro, mala i srednja poduzeća.

Davor Pleško

Davor Pleško

Davor Pleško svoja prva radna iskustva stječe u obiteljskom obrtu koji djeluje od 1979. godine, a 1984. godine otvara vlastiti obrt pod nazivom «Josip Pleško» Obrada metala i trgovina. Trenutno zapošljava 19 djelatnika, a svoj kvalitetan i konkurentan nastup na tržištu osigurava stalnim ulaganjima u modernizaciju strojeva, te 95% svojih proizvoda izvozi na vanjsko tržište. Od samih početaka bavljenja obrtom zainteresiran je za razvoj obrtništva te se 1987. godine aktivno uključuje u rad Udruženja.
Dugogodišnji je član Upravnog odbora Udruženja obrtnika grada Zaboka, a 1997. godine član je Skupštine OKKZŽ i postaje predsjednik Ceha proizvodnog obrta OKKZŽ. Od 2002. godine obnašadužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, a ujedno je i član Upravnog odbora OKKZŽ- e. Član je Skupštine Hrvatske obrtničke komore za mandatno razdoblje 2006.-2010. godine te jeujedno i član Odbora za gospodarstvo HOK-a mandatno razdoblje 2006.-2010. godine. Na 1. konstituirajućoj sjednici Skupštine imenovan je za potpredsjednika OKKZŽ mandatno razdoblje 2010.-2014. godine.
Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, a dužnost predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije obnaša od 2014. godine.

Josip Grilec

Josip Grilec

Josip Grilec dugogodišnji je direktor uspješne tvrtke Stražaplastike koja je jedna od tisuću najvećih
tvrtki u Hrvatskoj s prihodom većim od 100 milijuna kuna. Sve to zahvaljujući neprestanom ulaganju u proizvodnju i edukaciju svojih kadrova. Izvoze više od 80% proizvoda od plastičnih masa izvoze u europske zemlje, Ameriku, Japan pa čak i u Kinu. Josip Grilec aktivan je i u HGK, pa tako obnaša dužnost predsjednika Udruženja industrije plastike i gume HGK, bio je predsjednik HGK Županijske komore Krapina od 2014., a za predsjednika Gospodarskog vijeća Kzž, kao i predsjednika Županijskekomore Krapina, izabran je i u novom mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine.

Renata Brkić

Renata Brkić

Renata Brkić, diplomirana ekonomistica, EMBA poslovna škola Cotrugli, ima iskustvo rada u javnomsektoru  od deset godina u GTZ-u – Državna agencija za tehničku suradnju – Njemačka, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj kao voditelj projekta i UNICEF-ov Regionalni ured za zemlje bivše Jugoslavije. Poslovno iskustvo u privatnom sektoru od deset godina u Magmi iz Hrvatske kao direktor nabave i Magma International Ltd. u Hong Kongu kao privatni brand u proizvodnji igračaka, sporta i mode. Glavno područje stručnosti – upravljanje lancem opskrbe, licenciranje i upravljanje marketingom. Posljednjih deset godina uspješna žena poduzetnica, vlasnica tvrtke koja se bavi licenciranjem, savjetovanjem i organizacijom operacija opskrbnog lanca širom svijeta za promotivne proizvode. Snažno se zalaže za poticanje usmjerenosti na društveni utjecaj u poslovanju sa sljedećim ključnim riječima: znanost, žene, obrazovanje, djeca. Voditeljica udruge Profesor Balthazar i odgovorna za oživljavanje profesora Baltazara i njegovo postajanje prvim umjetničkim društveno odgovornim brandom u jugoistočnoj Europi. 

Sanja Šimić

Sanja Šimić

Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj Hrvatske gospodarske komore, Doktorica ekonomskih znanosti – područje menadžment, i diplomirana inženjerka strojarstva. Svoju 22-godišnju karijeru započela je kao voditeljica Službe  održavanja i investicija u
Tvornici papira Zagreb. Nakon toga karijeru nastavlja u sektoru osiguranja, na mjestu izvršne direktorice za marketing, a od 2007. do 2015. godine na mjestu predsjednice Uprave. Od rujna 2015.
zaposlena je u HGK, a od 1. srpnja 2018. vodi Centar za digitalnu transformaciju i strateški razvoj.
Operativna je voditeljica projekta Digitalna komora – komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane. Predavala je na visokoškolskim institucijama, poslovnim školama i edukacijskim centrima te je izlagala na brojnim znanstvenim i stručnim konferencijama i seminarima. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u znanstvenim publikacijama i časopisima te članica Nacionalnog vijeća za digitalnu ekonomiju RH. Završila je specijaliziranu edukaciju IMD Business School i nositeljica je certifikata Leading Digital Business Transformation Program.

Violeta Simeonova Stančić

Violeta Simeonova Stančić

Violeta Simeonova Stančić od samih početaka 2013. voditeljica je Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Prethodno je vodila Ured Europskog parlamenta u Bugarskoj, komunikacijske i medijske projekte u privatnom i javnom sektoru, te je kao autorica i komentatorica pisala za regionalne i međunarodne medije, uključujući i Time Magazine. Magistrirala je političke znanosti na Sveučilištu Northeastern u Bostonu, a diplomirala novinarstvo na Sveučilištu u Sofiji. Nakon studija karijeru je započela kao izvjestiteljica iz bugarskog parlamenta, u vrijeme velikih tranzicijskih promjena u zemlji.

Martina Jantol Županić

Martina Jantol Županić

Martina Jantol Županić, magistra politologije koja je od 2013. godine radila kao voditeljica Odjela za
ruralni razvoj i turizam u Zagorskoj razvojnoj agenciji, došla je iz Ministarstva regionalnog razvoja i
fondova EU i tamo radila upravo na projektima poslovne infrastrukture, a 2016. godine imenovana je pomoćnicom u Ministarstvu turizma. U Zagorsku razvojnu agenciju došla je nakon rada u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, gdje je radila u Upravi za regionalni razvoj, Sektoru za politiku regionalnog razvoja, Službi za provedbu EU programa regionalnog razvoja. Kontinuirano se usavršava u području pripreme i provedbe programa Europske unije. Članica je Upravnog Vijeća
Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, članica Nadzornog odbora Vodoprivrede Zagorje te voditeljica nekoliko strateških projekata Krapinsko-zagorske županije.Martina Jantol Županić, direktorica je Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije koji će pravljati infrastrukturom Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini te pružati poduzetnicima usluge i u inkubatoru i izvan njega. Poduzetnički centar Kzž je tvrtka koja se bavi razvojem gospodarstva u KZŽ, odnosno, pripremom i provedbom EU projekata za zagorske poduzetnike, pripremom investicijskih studija, poslovnih planova, financijskih analiza, kao i poslovnim savjetovanjem vezanim uz investiranje i privlačenje investicija u KZŽ. 

Close Menu