+385 (0) 91 20 12 601info@slkonzalting.com

Današnju Konferenciju “Žene i poduzetništvo u Krapinsko – zagorskoj županiji 2024. – osnažene, konstruktivne i drugačije” dakako su upotpunile brojne zanimljive i inspirativne priče, radionice prezentacije i predavanja.

KEY NOTE: Žene koje pomiču granice

Da žene doista pomiču granice, istaknula je u svojem izlaganju Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh McLennan, koja je ujedno i profesionalna pilotkinja te diplomirana inženjerka zračnog prometa.

– Užasno sam sretna što sam pozvana na konferenciju, čast je sudjelovati na ovoj konferenciji. Super je da žene organiziraju ovako nešto i nadam se da sam uspjela pobuditi neke nove momente u ovim krasnim ženama ovdje i da će do kraja konferencije biti još mnogo inspirativnih i dobrih govora – rekla je Rogović Lekić.

 

PREZENTACIJA: PIK PAK kuće

O velikom projektu DND-a Zabok, odnosno o PIK PAK kući pričale su Sonja Borovčak, predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske te Društva „Naša djeca“ Zabok te tajnica Društva „Naša djeca“ Zabok, Jasenka Borovčak.

– Imamo jedan projekt koji smo htjeli danas upoznati i žene i poduzetnice i našu donacijsku kampanju za našu PIK PAK kuću. Htjeli smo govoriti o tome kako je važno da svi mi budemo društveno odgovorni, da pomažu onima kojima treba. Moram reći da znam kako mnogi pomažu, ali ovo je jedan projekt koji iziskuje puno više. Nadam se da ćemo danas pobuditi neke pozitivne emocije – kazala je Sonja Borovčak.

PREDAVANJE: Konstruktivne i drugačije žene na Linkedinu

Emanuel Stojanov mladi je poduzetnik koji se bavi savjetovanjem o employer brandingu, a s obzirom na to koliko uspješno koristi LinkedIn upravo za tu svrhu, postao je cijenjeni mentor te je svoje savjete podijelio danas s okupljenima.

– Imali smo predavanje o tome kako iskoristiti LinkedIn, kako bi žene i svi trebali biti na LinkedInu, dotaknuli smo se i motivacije. Poruka bi svakako bila za sve koji se žele aktivirati na LinkedInu ili na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži da ne čekate nikakav savršen trenutak i da ne morate biti 100 posto spremni, nabubani certifikatima, nego da jednostavno krenete i radite stvari usput – poručio je Stojanov.

 

INSPIRATIVNE PRIČE “Trnjem do uspjeha…”

Kroz što su sve prošle i s kojim sve preprekama su se susrele na svojem putu do uspjeha ispričale su Lucija Vučković, Sandra Janžek Fotez, Tomislava Blatnik te Tatjana Pršle.

Vlasnica “LUX LUCIS” obrta za uljepšavanje i promidžbu, Lucija Vučković dolazi iz Bedekovčine istaknula je kako je važno raditi ono što volimo te nikako ne posustajati u ostvarenju svog cilja.

– Trenutno imam jednu zaposlenu i moja priča je zanimljiva jer sam iz totalno druge struke, odnosno ja sam magistra bibliotekarstva i edukacije informatike došla u jedan malo zanimljiviji posao, promijenila nekoliko karijera i na kraju došla i do ove u kojoj sam sad – kazala je Vučković.

Svoj put do uspjeha podijelila je s prisutnima i Sandra Janžek Fotez, vlasnica SBM MOBILE te članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ.

– U principu bila je situacija s dvoje male djece, suprugov posao koji se nije mogao uskladiti s mojim dvokratnim radnim vremenom tako da sam u principu morala krenuti u nešto takvo u poslu s nekakvom gaming opremom, maskicom, dodatnom zaštitnom opremom, telefonima ima skoro 10 godina. Sve je počelo u veleprodaji pa maloprodaja i sad na kraju sam sama svoj gazda. Što se tiče konferencije, veliki je odaziv, jako je lijepo i zanimljivo, poučno i nadam se da se vidimo i iduće godine – istaknula je Janžek Fotez.

Izvršna ravnateljica Festivala OPEN HOUSE ZAGREB, Tomislava Blatnik istaknula je poželjan pojam volonterstva koji su oni razvili na Open house Zagreb festivalu. Volontiranje za nju znači stjecanje novih znanja, poznanstava koji mogu pomoći u struci, svakodnevnom životu i uspjehu.

– Poruka za sve mlade i one željne promjena, uspjeha i ostvarenja da se odvaže, pogledaju oko sebe, vide u čemu su dobre, što ih veseli, bila to promjena djelatnosti, bila to ona u kojoj su oduvijek. Prilika u Hrvatskoj ima, neka se obrate nekom. Kreativne industrije su u porastu, gradimo, radimo, razvijamo se i svatko treba uzeti svoj dio, doprinijeti zajednici, vratiti. Mali je put od ideje do realizacije, prvi korak je najvažniji, treba se odvažiti – poručila je Blatnik.

Svoju inspirativnu priču te svoj put do uspjeha ispričala je i Tatjana Pršle, direktorica financija Dunapack Valovitog papira Zabok.

– Odlučiš istupiti iz kutije u kojoj jesi i podijeliti svoju priču. Potrebno je samo hrabrosti, puno odlučnosti i odgovornosti, ništa drugo i svaka žena može realizirati ono što si zacrta – rekla je Pršle.

 

MINI TALK SHOW: “Treba li se bojati umjetne inteligencije?”

Na ovo pitanje odgovorile su te dale svoja mišljenja učenice Srednje škole Zabok – Monika Gašparić, Lea Poljak, Franka Strugar i Lara Ključević te njihove mentorice Gordana Vurnek i Ivona Miholić.

Konferenciju je posjetio i župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar, koji je se dotakao ulaska žena u poduzetništvo.

– Vrlo je malo i sve manje je na sreću slučajeva kada se gleda je li netko muško ili žensko. Ovdje danas bih volio da stvaramo takvu klimu da govorimo o uspješnima i manje uspješnima, onima koji su se više i manje brendirali. Da ova muško-ženska tema postane netema. Ako postignemo to, onda nemate nikakvih problema za funkcioniranje. Mislim da je to ključno stvaranje klime i preduvjeta da osnažimo i potaknemo žene da uđu u takav svijet – poručio je Kolar.

Poslastica za kraj je radionica “SKENER OSOBNOSTI – kako razumjeti sebe i druge”, koju će održati Davor Bilman.

Odgovori

Close Menu